Ekim 2010 Mesajı

Sayın Üyemiz

Sonbaharla birlikte, yine toplantı ve etkinliklerin yoğunlaşmaya başladığı bir sürece girildi. Bizim için de durum farklı değil. Eylül ayı neredeyse SM’den SMMM’ye geçişin heyecanının yaşandığı ruhsat törenleriyle geçti.

Ekim ayının ilk günlerinde de muhasebecilik gündemi oldukça yoğun.

Bildiğiniz gibi, ekim sonlarına doğru SMMM ve YMM odalarını yakından ilgilendiren TÜRMOB seçimleri var. Hepimizin ortak sesi ve gücü olan en üst örgütlenme noktamız adına sağlıklı kararlar almak biz Oda temsilcilerinin en temel görevlerinden birisidir. TÜRMOB seçimi bir meslek etrafında örgütlenmiş ve ülke genelindeki temsilcilerin ortak kararını taşımasıyla yalnız mesleki gücümüzü birleştirmek biçiminde kalmayacak aynı zamanda sivil örgüt olma bilinci, demokrasiyi içselleştirme kültürü açısından da bir anlam taşıyacaktır. Her zaman mesleğinin geleceği adına sağlıklı kararları izleyip, isteyen, demokrasi ve yenilik yanlısı olmuş bu meslek elemanları TÜRMOB seçimlerinde de çağdaş tutumunu sergileyecektir umudunu taşıyorum.

Sayın Üyemiz

Ekim ayının asla atlanıp, unutulmayacak en temel özelliği, 29 Ekim 1923; Türkiye Cumhuriyeti’nin ilan edildiği tarihtir. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulması yalnız bir rejim değişikliği değil, aynı zamanda bir ulusun güncel olana, çağdaş olana, insanca olana yönelik temel ilkelerini belirleme girişimidir. Ve bu adımla; tabii ki Ulu Önder Atatürk’ün ileri görüşlülüğünün etkisiyle, tek kişiye bağlı ülke yönetimi anlayışının bütün ulusa devredilmesi; bireysel karar ve çıkarlardan uzak, yargının örgütlenmesi, anayasa sınırlarının pek çok batı ülkesinden ileri çizilmesi noktasına gelinmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti’ne geçiş temelde hukuk devrimidir. Ortaçağın karanlık zihniyeti karşısına çağdaş olanı, hurafe ve yalanlara dayalı düşüncelere karşı bilimsel olanı, kişiye göre adalette karşı modern hukuku koymuştur.

Atatürk ilkeleri ve devrimleri bunun için önemlidir.

Atatürk dün değil yarındır!. İşte bu vesileyle, Atatürk’ü doğru ve sağlıklı anlayıp, sahip çıkma kararlılığımızı göstermemiz gereken en özel günlerden biri olan Cumhuriyet Bayramı’nızı yürekten kutlamak istiyorum.

Saygılarımla

Yahya Arıkan