Kurumsal

Haziran 2011 Mesajı

Sayın Üyemiz,

Haziran Türkiye için önemli bir ay, biliyorsunuz 12'sinde Genel Seçim yapılacak. Tüm partilerde büyük bir çaba var; umarım sonuçlar demokrasinin ve Türkiye"nin kazanacağı bir tablo ortaya çıkarır.

Umarız diyoruz çünkü; "siyasi etik kavramıyla özdeşleştirilemeyecek özel yaşamın dokunulmazlığını dahi zedeleyen bir çok eylem ve davranış yaşandı.

Ünlü Fransız sosyolog Emile Durkheim"e göre etik, insanların diğer insanlara karşı borçlu olduğu ödevleri belirleyen kurallardır. Burada bireysel değer ile toplumsal değerlerin önemi ve özelliği çıkar ortaya. Durkheim'ın, "ahlâki kurallara gereksinim duymayan hiçbir sosyal etkinlik alanı yoktur sözleri gerçekte her şeyi anlatır.

Siyaseti bir kenara bırakırsak; mesleki ahlakı ve etik toplumlar ve örgütler için de vazgeçilmez ve önemlidir.

Yine Durkheim'ın, "her meslek ahlâkı bir grubun eseri olduğuna göre, grup ne ise meslek de, ahlâkı da odur sözleri ise kendimizi de görmemiz açısından önemlidir.

İSMMMO'nun "Denetleme Kurulu" ve çalışmaları; pek çok etik konulu toplantıda (İstanbul Üniversitesi 2008; Kastamonu Üniversitesi 2011) örnek olarak ele alınmış ve ideal bir iş ahlâkı olarak takdir toplamıştır.

Sayın Üyemiz

Büyük İSMMMO ailesi olarak evrensel değerler ışığında da, ulusal değerler uygulamasında da en önde titiz, sağlam ve güvenilir olma yolunda en küçük tavizin verilmediğini ve verilmeyeceğini  her üyemizin bilmesi gerekir.
Unutmayalım ki ahlâk'ın varlığı "özgürlüğe" bağlıdır. Özgürlük ise, "iyi" ve "doğru" olanı seçebilmek için "bilgi"yi gerektirir. "Özgürlüğün içinde yapılmayan bir eylemin ahlâkça hesabı verilemez.

Özgürlükler içinde sağlıklı düşünceler yaşamanız dileklerimle.
 
Yahya Arıkan
Başkan

 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.