Temmuz 2011 Mesajı

Sayın Üyemiz

Geçen ay gerçekleşen genel seçimde Adalet ve Kalkınma Partisi üçüncü kez hükümeti kurma yetkisini aldı. Biz muhasebeci ve mali müşavirler de yeni hükümeti kutluyor; muhasebecilik ve mali müşavirlikle ilgili alınacak kararlarda; yirmi yılı aşan deneyimimiz ve 35 bin kişilik aile olarak görüş ve önerilerimizle katkı verebileceğimizi umuyoruz.

Muhasebeci Türkiye’nin ulusal gelirini ağırlıklı olarak işleyen, elden geçiren kişidir. Bir kamu görevi yapar. Sorumlu olduğu kişi/kurum/kuruluş yanında devlete ödenecek vergiyi denetler ve düzenler. Bu nedenle de danışmanlığına sık sık başvurulan kişidir muhasebeci. Günü izleyen ve uygulamalarına yansıtan muhasebecinin temel besleyicisi, doğru ve gerçekçi bilgidir.

Kuşkusuz bu dileğimizin önünün açılması; “dengeli, adil, şeffaf, siyasi etkiden arındırılmışö bir işleyişle olanaklı olacaktır.

Saygıdeğer meslektaşlarım;

Genel seçimler ardından yüzbinlerce gencimiz, geleceklerini belirleyecek üniversite sınavlarına girerken, ilk ve ortaöğretim bir yılı daha tamamladı. En önemlisi de Mali Tatil başladı.

Yıl içinde biriken zihinsel ve bedensel yorgunluklardan; İstanbul’un hergün yaşanan zor ve tekdüze koşturmalarından sıyrılmak için biraz ara verme zamanı geldi. İş dışı ilgi alanlarına, sevdiklerimize, özlediklerimize biraz daha fazla zaman ayırmak için bir fırsat olmalı bu Mali Tatil. Yeniden işlerimize dönmek için yenilenip, tazeleneceğimiz bir dönem olarak yaşanmalı.

İSMMMO Yönetimi adına her üyemizin sağlıklı ve huzur içinde bir Mali Tatil geçirmesini diliyor; umutların eksilip, tükenmeyeceği  güç, güzel düşüncelerle dolup taşan bir tatil dönemi diliyorum.

Yahya Arıkan