Ağustos 2012 Mesajı

Değerli Üyemiz,

Bütün yurtta olduğu gibi İstanbul’da da çok sıcak bir yaz yaşıyoruz. Kentteki nem ve aşırı sıcak, serinlik kaynağı Boğaziçi’ne karşın bunaltıcılığını sürdürüyor.

Meteorolojik bu sıcaklara, mesleğimizi ilgilendiren "sıcak gelişmeler" de eklenince her zamankinden farklı bir yaz geçiriyoruz.

Tabii ki; aşırı yaz sıcakları ya da tatil, mesleki taleplerimizi yüksek sesle dile getirmeye engel değil.

Anımsanacağı gibi meslek yasamızın kabul edilişinin yıl dönümü olan 13 Haziran’da bu talepleri meydanlar da dahil olmak üzere gündeme getirdik. Binlerce meslektaşımız da Taksim’de yanımızdaydı.

Angaryalar, özel usulsüzlük cezaları, müşteri bildirim listeleri, denetim sürecinde yetki belgeleri ve ruhsat harçları bedelleri, beyannamelerin imzalanması ile ilgili parasal sınırlandırmaları dillendirdik. TÜRMOB Genel Kurulunca kabul edilen yönetmelikler yayımlanmasını istedik. E-beyanname şifresi mükelleflere değil meslek mensuplarına verilmeli; meslek mensuplarının KDV yükü azaltılmalı ve vesayete son verilmeli, dedik.

Özellikle bağımsız denetim hakkımızı yüksek sesle ifade ettik.

Süreçte Türkiye için de bir şans olarak gördüğümüz yeni TTK'da konusundaki gelişmelere karşı uyarı görevimizi de sonuna kadar yaptık.

TBMM’de "denetçi" konusunda, getirilmeye çalışan ayrımcılığı ise tüm gücümüzle protesto ederek, yanlıştan dönülmesini sağladık.

Son olarak da, Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu'ndan özellikle bağımsız denetim konusunda Türkiye’nin yarar göreceği bir yaklaşımı sergilemesini bekliyoruz.

Bilindiği üzere; demokratik toplumlarda sivil örgütlerin varlığı ve önemi ortadadır. Tamamen siyasetten arınmış, bütünüyle mesleki faaliyet ve gelişmelere odaklı üye sayısı Türkiye genelinde 84 bini aşmış bir çatı örgütüyle, muhasebe meslek camiasının "iş ve ekmek" mücadelesindeki sesine kulak verilmelidir.

Değerli meslektaşlarım son olarak;

Türkiye Cumhuriyeti'nin son engellerinin ortadan kaldırıldığı 'Büyük Taarruz'la sonuçlanan "Zafer Bayramı'nın" 90'ıncı yıldönümünü ve Şeker Bayramı'nızı kutluyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Yahya Arıkan