Kurumsal

Kasım 2012 Mesajı

Değerli Meslektaşlarım

Bir devleti devlet yapan ana etken toplumsal değerlerinin bütünüdür.. Bunlar o devletin dilidir, dinidir, üretip yarattığı maddi ve manevi her şeyi, başka bir söyleyişle kültürüdür. Bizler Türkiye’de oluşturduğumuz değerleri temellendirmeden, nedenini anlamadan değiştirilmeye zorlandığımız bir süreç yaşıyoruz. Toplumsal değerler zaman içinde değişebilir ancak zorlama ve zorlanmalar, buyurucu tutumlarla yaşanan değişimler her zaman tehlikeli olmuştur. Bu yönde çaba gösteren yönetimler o devletin pek çok açıdan zaman kaybına, pek çok değerin “ötekileştirmeö nedeniyle yok olmasına; ülkenin enerjisini yok etmeye götürür. Bu değerlerin genleriyle oynamanın öteki adı sevgisiz, hoşgörüsüz, kindar bir topluma dönüşme tehlikesidir.

Sevgili Meslektaşlarım,

10 Kasım, büyük Atatürk’ü yitirişimizin 74. yıldönümü. Anıları ve bize bıraktıkları önünde saygı, minnet ve hayranlıkla bir kez daha O’nu anacak, ilke ve devrimlerine sahip çıkacağımızı bir kez daha dile getireceğiz. Atatürk’ün getirdiği ilkelerle Türkiye Cumhuriyeti çağdaş ülkeler arasına yönelmiş, o ilkelerle aydınlık bir gelecek inancı ruhlarımızı kuşatmıştır. Bize düşen de bu ilkeleri ileriye taşımak ve geliştirmektir.

Yaşadığımız ağır ekonomik koşullar, karşılığı alınamayan iş yükü ve yasal düzenlemelerdeki çelişkilerin yarattığı bürokratik baskılar, mesleğimizin en önemli sorunlarından birisi olan haksız rekabeti beslemektedir. Haksız rekabet ise, mesleğimiz ve meslek mensuplarının geleceğinden çalmaktadır. Günübirlik çözüm arayışları değil çözüme ışık tutacak ilkeler doğrultusundaki dayanışması mesleğimizi yarının gözde mesleği durumuna getirecektir. Bu gelişme bağımsız, tarafsız ve güvenilirlik ilkelerinden taviz vermeyen muhasebecilerle sağlanacaktır.

Bütün meslek mensuplarımıza saygınlığımıza katkı sağlayan işlerinde ilkeli ve bol kazançlı günler günler diliyorum.

Yahya Arıkan
BAŞKAN

 

İSMMMO Hakkında

Geleceğe yönelik projeleriyle, üyelerinin gelişimini sağlayan; Şeffaflığı, denetimi, yeniliği savunan ve çevre sorunlarına duyarlı; Toplumumuzun aydınlatılmasına, akademik, mesleki kamuoyuyla güçlü işbirliği yaparak ekonomik kalkınmaya katkı sunan, lider kurum olmaktır.