Nisan 2014 Mesajı

Değerli meslektaşım;

Baharın dallara çiçek çiçek yürüdüğü, İstanbul'un Boğaziçi, Adaları, Sarayburnu ve bir çok muhteşem doğası ile en güzel görüntülere büründüğü nisan ayındayız. Baharla birlikte; doğanın yenilenmesi gibi, insanlarımız, ülkemiz için de yeni bir geleceğin kapısını aralandığı bir döneme girildiğini görüyor, yarınlarda yaşanacak konjonktürde, mesleğimiz adına da bu durumun olumlu sonuçlar yaratacağına içtenlikle inanıyorum.

Biz ise çalışmaya devam ediyoruz ve bu çerçevede hepimiz çalışmaya devam etmeliyiz. 1 Nisan'da Cevahir Otel'de Saat: 13.00- 17.00 arasında yapılacak "Kurumlar Vergisi Semineri"ne katılarak yanımızda olabilirsiniz. Başka mesleki etkinliklerimiz de olacak ve ay boyunca sürecek.

Mart ayı ise İSMMMO adına heyecan verici gelişmelere sahne oldu. Özellikle ay başında Muhasebe Haftası ile başlayan etkinliklerde coşku ve birlikteliğimizi, ne kadar büyük bir aile olduğumuzu herkese gösterme fırsatı bulduk. Seminerler, toplantılar, konserler dolup taşarken, kamuoyunun tanıdığı çok önemli isimler yanımızdaydı ve İSMMMO'nun marka değerinin nereden nereye geldiğini de herkese gösterdik.

Ayın sonlarına doğru, Azerbaycan Cumhuriyeti "VEKTOR" Uluslararası İlimler Akademisi Bilimsel Genel Kurul Üyeleri'nin kararıyla, İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası nezninde şahsıma verilen "Fahri Doktora" unvanı ise onur verici oldu.

Bu unvana, "Türk ekonomisine ve kültürüne üstün hizmetlerinden ve Azerbaycan Türkiye kardeşlik ilişkilerinin gelişmesindeki faaliyetlerinden" dolayı layık görülmek ise gurur vericiydi.

İSMMMO Hizmet ve Kültür Binası'nda düzenlenen törende, Fahri Doktor'luk beratını, Vektör Kurucu Başkanı ve Rektörü Prof. Dr. Elçin İskenderzade takdim etti.

Orada yaptığım teşekkür konuşmasında, 25 yıllık genç bir meslek odası olarak böyle bir ödüle layık görülmenin önemine vurgu yaptım ve şu sözleri kullandım: "Bu ödülde, ailemin, mücadele arkadaşlarımın ve oda çalışanlarının çok özel bir yeri var. Onlarla biz tuğla üstüne tuğla ördük. Bu ödül ise bütün yorgunluğumuzu unutturdu. Bu ödülle sorumluluğumuz daha çok arttı. Bu ödül, asla şahsıma değil, bu mesleğin tarihini oluşturan ve geleceğini yazan insanlar adınadır."

Oda olarak çalışmalarımızın, takdir edilmesi mesleğim, meslektaşım ve İSMMMO yönetimi adına bir kıvanç kaynağı. Herkese çok teşekkür ediyorum.

Hepinize güzel bir ay diliyorum, umarım baharınız, sağlık ve neşe içinde geçer.

Saygılarımla
Yahya Arıkan